8 Martie

de catre Camelia GHejan, prof. inv. primar – Clasa pregatitoare B

O mamă râde râsul nostru, vărsă lacrimile noastre, iubește iubirea noastră, suferă teama noastră. Trăiește bucuriile și necazurile noastre și împărtășește speranțele și visurile noastre. Julia Summers

Când băiețelul meu a început să vorbească primul cuvânt pe care l-a spus a fost APA. Mă așteptam să fie MAMA, asa cum spun de obicei copiii. Dar oare să fie o deosebire atât de mare între MAMA și APA? Nu sunt amândouă la fel de importante, de vitale, că nu putem trăi nici fără MAMA nici fără APA?

Anul acesta am sărbătorit Ziua Mamei alături de copiii și părinții clasei Pregătitoare B.  Ne-am adunat să le mulțumim celor care zi de zi trăiesc pentru ceea ce au mai scump pe lume, copiii.

În sceneta noastră copiii au intrat în lumea adulților interpretând rolul unor tineri veniți la interviu pentru a se angaja. Asa au aflat că postul dorit nu oferă timp de odihnă sau de masă, că trebuie să lucrezi constant în picioare. Au fost uimiți să afle că deși postul nu va fi platit de loc, totuși există milioane de oameni care îl ocupă, mamele din toată lumea. Astfel copiii au înțeles că trebuie să-și iubească mai mult mamele și să prețuiască tot ce fac pentru ei.

În încheiere copiii le-au oferit mamelor un aranjament floral ca semn de recunoștință pentru dedicarea lor.

Cel mai frumos si scump cuvant ,

Ce-l spune omul pe pamant-e mama.

Nici unul nu-i asa curat,

Cu un cuprins asa bogat –ca mama.

Din buze de copil rostit,

Din suflet de copil gandit-e mama.

Ca nu-i nimic pe-acest pamant,

Mai scump, mai sfant –ca mama !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.