Cuvântul

  CUVANTUL, în cea mai pură formă , este ZIDITOR. Copii ințeleg cel mai bine acest lucru. Ei transformă emoțiile în adevarate capodopere, ce au menirea de a revărsa peste cei ce le citesc, speranța.  La început au fost pași timizi dar, cunoscandu-ne mai bine, am început să clădim o lume de emoții, o lume în care vă invităm să pașiți cu încrederea că EI SUNT continuarea poveștii, continuarea Zidirii.

 Sunt Prof. Lia Corbu , mă inclin și mă retrag respectuos din poveste,  lăsandu-vă  în compania unui monolog :                                

            ”Sunt în vacanță. Am în mână o carte, însă mintea mea nu este deloc concentrată. Mă gândesc la vacanță. Oare am folosit timpul așa cum trebuia? Am făcut lucruri care să mă dezvolte și care să mă ajute pe viitor? Încerc să-mi amintesc activitățile care m-au ținut ” ocupată” , însă nu-mi amintesc nimic concret… Mă trezeam mereu foarte târziu, pierdeam timpul la masă sau căutând diverse lucruri pe telefon: haine, încălțăminte sau accesorii. Dar la ce m-au ajutat toate acestea? M-am trezit târziu, dar mă simt obosită. Am mâncat mult și nesănătos, provocând diferite probleme organismului meu. Hainele, pantofii m-au ajutat la ceva?

NU, este răspunsul prompt pe care mi-l dau în urma acestei meditații. Am pierdut timp prețios pe care nu-l voi mai recupera. Nu am avut grijă de sănătatea mea și voi avea de suferit. Ce pot să mai fac acum? Stiu că vremea pierdută nu se va mai întoarce, însă timpul care îmi stă înainte trebuie folosit cu înțelepciune.

Oamenii din jurul meu au nevoie de mine și sunt atâtea activități în care trebuie să mă implic. În aceasta după-amiază am realizat cât de prețios este timpul, iar eu sunt responsabilă de ceea ce fac cu el. Nu trebuie irosit! Timpul, de fapt, sunt EU. ”  ( Abigail,  clasa a IX-a )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.