În vremuri de criză… rămânem la fel!

de Stoica Lorena, Profesor Istorie și Limba Engleză

“Adevăratul caracter al oamenilor se revelează în vremuri de criză”. Am să fiu sinceră față de cititori și voi recunoaște că întotdeauna m-am temut de autenticitatea acestei fraze. Din nefericire, istoria stă drept martor al multor transformări negative, însumând în paginile sale exemple despre lipsa de credință, iubire, loialitate, onestitate și fraternitate.

Suntem aproape de cumpăna dintre ani. Prezentul pe care îl trăim ne avertizează în privința unei crize care a fost, este și va continua. Nu știm pentru cât timp. Întrebarea este: la finalul acestor vremuri dificile, vei fi mândru sau dezamăgit de tine însuți?

Ca profesor, am meditat asupra acestui aspect. Sunt convinsă că și tu, ca părinte. Aș dori să vă împărtășesc deciziile pe care le-am luat:

  •  Îmi voi focusa întreaga atenție către semnificația pozitivă a expresiei din primul paragraf. Sunt suficiente mărturii pline de speranță despre oameni al căror caracter nu a fost schimbat de împrejurări grele. Voi prezenta astfel de exemple elevilor, începând cu oameni obișnuiți și încheind cu Domnul Isus – personajul principal al lunii Decembrie pentru întreg globul pământesc. Voi continua să citesc istoria nașterii de la Betleem și să înțeleg povestea iubirii.
  • Nu voi strânge toți banii în pușculiță, temătoare. La fel ca în fiecare an, vreau să-mi păstrez obiceiul de a oferi ajutor celor în nevoie.
  • Anul acesta nu voi aștepta să primesc, ci aș vrea să dăruiesc. Voi găsi idei noi pentru împărțirea cadourilor către cei dragi. Un borcan cu motive de mulțumire pentru tata, o scrisoare către mama, o prăjitură și o îmbrățișare fratelui. Mici surprize care să aducă bucurie familiei mele.
  • Chiar dacă sunt în casă și nu pot bate la ușa tuturor vecinilor din cartier, voi continua să cânt colinde… pe Zoom împreună cu elevii, alături de familie, bunicilor la telefon.
  • Voi organiza mici evenimente online în care să ne bucurăm de povestea nașterii, prin jocuri de rol despre Maria, Iosif și pruncul Isus, despre păstori și magi.
  • Voi încerca „să mă întorc înapoi în Eden” pentru a purta o discuție cu Dumnezeu despre istoria lumii.
  • Voi fi de două ori mai recunoscătoare și voi spune mulțumirile mele în rugăciune!
  • Voi păstra zâmbetul pe buze și voi fi gata să adresez cuvinte de încurajare celor din jur!
  • Mă voi bucura de fiecare fulg de zăpadă!

M-am decis. În vremuri de criză, aș vrea să am curajul să rămân la fel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.