Mai este loc de încredere-n ghiozdan?

de Noață Rebeca Andreea- profesor învățământ primar la clasa a III-a A

Atunci când ne planificăm o drumeție sau  o excursie la munte, suntem atenți să ne punem tot ce este necesar ca drumul să ne fie mai ușor, nu-i așa?

Suntem atenți la detalii și încercăm să ne organizăm din timp pentru a nu rata ceva esențial.

În prima zi de școală din acest semestru inima mi-a fost frământată de multe emoții.  Îmi planificasem totul și ghiozdanul sufletului aproape era plin. Să fi uitat ceva? Ah..uitasem încrederea.

Încrederea că eu și elevii mei ne vom readapta mediului școlar fizic, că vom găsi soluții pentru fiecare problemă, că vom vedea mereu lucruri bune în tot ce ni se întâmplă și că fiecare provocare va fi o nouă experiență de învățare și clădire a caracterului.

Astfel, pentru prima zi de școală din semestrul II, fiecare elev a pregătit o scrisoare de încurajare unui coleg. Au  extras o scrisoare și inimile tăcute ale tuturor au căzut pe gânduri. Orice neliniște sau îngrijorare a dispărut.

Avem așa de mult nevoie de  validare pentru ceea ce suntem și reușim să facem foarte bine.  Încrederea este resortul care ne face să explorăm noi trasee indiferent de vremea neprielnică.

După o perioadă lungă de timp în care multe lucruri au lipsit atât elevilor cât și profesorilor, pentru un nou început pe care îl primim zilnic, avem nevoie de încurajare și încredere zilnic.

Cu toate că au trecut deja două săptămâni de la începerea școlii, încrederea este un lucru extrem de important pe care trebuie să îl punem în ghiozdan ori de câte ori plecăm la drum. În fiecare zi, pune-ți într-un buzunar al ghiozdanului câteva încurajări pentru ceilalți din jurul tău.

Știți de ce? Pentru că unii s-ar putea ca din grabă, să-și fi uitat acasă încrederea în ei și în ceea ce pot face. Astfel, vom putea să continuăm traseul împreună.

Îți aduc aminte, dragă cititor și de încrederea în Dumnezeu. Biblia ne oferă o încurajare, pe care m-aș bucura să o pui în ghiozdanul sufletului.

,,Dar cei ce se încred în Domnul îşi înnoiesc puterea, ei zboară ca vulturii; aleargă, şi nu obosesc; umblă, şi nu ostenesc.”- Biblia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.