Proiect Back2Eden

De Alexandru Robert Andreas, cls. a VII-a A

Dragă jurnalule,

Nu o să-ți vină să crezi ce mi s-a întâmplat azi! Citeam liniștit Biblia și, dintr-o dată, s-a deschis un portal în fața mea și am intrat din curiozitate în el.

Imediat, m-am trezit într-un câmp frumos cu plante nemaivăzute și un aer așa de curat, greu de descris în cuvinte. Și cum exploram acea lume, am dat peste un bărbat care, într-un fel, semăna la formă și la ten cu toți oamenii pe care i-am văzut vreodată , dar era foarte ciudat. Când l-am întrebat cine este, mi-a răspuns că îl cheamă Adam, într-o limbă pe care nu o mai auzisem vreodată, dar culmea, o înțelegeam.

Era foarte ciudat! Oricum, când am auzit „Adam” și am examinnat puțin situația, am realizat ca am ajuns pe pământ, dar acum sute de ani și eu vorbeam chiar cu Adam, mă refer la acel Adam, cel din Biblie, primul om, creat manual de Dumnezeu în Eden. Era cu totul wow! L-am întrebat cum era în Eden și el mi-a spus că greu poate pune în cuvinte ce era acolo. Mi-a mai zis că și-ar fi dorit mult să nu fi gustat din frunctul interzis și mi-a spus că acel fruct era o corcodușă, dar asta rămâne între noi.

M-a mai întrebat ce părere au oamenii din viitor despre el și eu i-am spus că unii îl înțeleg că a gustat din fructul interzis și alții zic că toate suferințele lor sunt numai din cauza lui. Apoi m-a întrebat ce părere am eu despre el și eu i-am spus că-l înțeleg și că probabil nici eu nu aș fi putut rezista de curiozitate și aș fi fost ispitit. Am mai stat de vorbă și i-am spus  cum e în prezent (ca să evităm confuziile, în 2020). Oricum, ca să-l apdatez puțin, i-am povestit despre despre zgârie-nori, i-am spus de avioane, de mașini… Dar despre ce nu i-am spus?! I-am spus până și despre tehnologie și despre cum trăiesc oamenii. A spus că sună foarte tare, dar mi-a spus că nu se compară cu Edenul. Trebuia să vezi cum s-a mirat când a aflat cât trăim în prezent. Pe vremea când l-am cunoscut avea 258 de ani și arăta de parcă ar fi avut 35. Apoi mi-a spus că are un sfat pentru mine. Îți dai seama, dragă jurnalule, ce atent am fost când am auzit asta. „Robert”, mi-a zis el „trebuie să ai mai multă încredere în tine și în deciziile luate de tine”. Chestia asta m-a motivat enorm și m-a făcut să am încredere în mine și chiar m-am schimbat total. De acum, nu îmi va mai fi frică de orice decizie și voi fi mult mai hotărât. După asta, m-am trezit și am realizat că a fost doar un vis și, totuși, păruse așa de real! Încă îmi este greu să cred că a fost doar un vis. Dar, oricum ar fi, eu tot o să iau în considerare sfatul lui Adam și voi avea mai multă încredere în mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.