Perechea de inimi

O inițiativă a instițuției noastre adresată familiilor de refugiați, pentru care ADRA România lucrează prin proiectul "Speranță pentru imigranți". Cei care doresc se alăture proiectului, vor pregăti un pachet cadou pentru copilul unei familii și, dacă situația va permite, vom organiza o întâlnire între familii, la Centrul pentru refugiați, iar dacă nu, vom trimite pachetul și vom amâna întâlnirea până la relaxarea situației. Înscrierea pentru acest proiect se va face până la data de 20 noiembrie la linkul https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwfcL3kg-aHpO7zdUZqhZyDEbxdL2i-xWju7FiSBHMeflenA/closedform
După înscriere vă vom pune la dispoziție informații despre copil (vârstă, sex, nevoi).

Friends beyond borders

”Friends beyond borders” este un proiect pilot ce presupune un schimb de cadouri între copii cu dizabilitati și copii tipici. Fiecare participant se va înscrie la link-ul https://new.conil.ro/friends-beyond-borders/ până pe 20 noiembrie, iar 3 zile mai târziu va primi din partea organizatorilor, detalii despre prie-tenul său căruia va trebui să-I expedieze cadoul.
Până pe 1 decembrie, participanții vor expedia anonim un colet (mystery box ) care va conține cel pu-țin o obiect reprezentativ pentru el sau țara sa, o scrisoare în limba engleză (un desen) și o fotografie a sa.
Creând perechi de copii tipici-atipici, inițiatorii sunt convinși că vor reuși să dărâme barierele puse între aceste două lumi și vor clădi respectul pentru dreptul la educație, integrare și incluziune socială a copiilor, tinerilor și adulților cu dizabilități. Proiectul vizează o colaborare pe termen mai lung, în care copiii să comu-nice între ei, de aceea, proiectul este potrivit elevilor care pot scrie limba engleză.
Pentru a centraliza înscrierea la acest proiect, în vederea încheierii unui parteneriat între unitatea noastră de învățământ și Asociația Conil, vă rugăm să bifați înscrierea la acest proiect și în formularul școlii de la adresa: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwfcL3kg-aHpO7zdUZqhZyDEbxdL2i-xWju7FiSBHMeflenA/viewform?usp=sf_link

Zâmbetul din cutie

Campania ”Zâmbetul din cutie” presupune pregătirea unor cutii cu cadouri si distribuirea lor de către asociație, în perioada 10 - 18 decembrie 2020, către aproximativ 7000 copiii săraci, din 10 județe ale țării, în 35 de sate: Gorj, Buzău, Argeș, Prahova, Dambovița, București, Ilfov, Bacău, Satu Mare și Brăila.
Pachetele pot conține: alimente neperisabile, jucării, hainuțe, rechizite, elemente de igienă personală.
Anul acesta pachetele se vor pregăti individual, acasă și vor fi aduse la școală în ultima săptămână din luna noiembrie. Școala le va transporta la sediul din care vor pleca în țară. Pe pachet trebuie să fie notate sexul și vârsta copilului pentru care este pregătit pachetul. Din partea copilului care dăruiește trebuie să fie în pachet și o felicitare cu urări de bine, pentru bucuria ambilor copii.
Înscrierea pentru acest proiect se face până la data de 20 noiembrie la link-ul: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwfcL3kg-aHpO7zdUZqhZyDEbxdL2i-xWju7FiSBHMeflenA/viewform?usp=sf_link

Galerie foto