Speranțe noi în haine vechi

de Mihaela Maftei, Prof. Înv. primar clasa Pregătitoare A

Vremea rece ( pandemia) a venit cu tot alaiul ei de ger, a amorțit simțuri, a înghețat dorințe după începuturi noi. Pe nesimțite totul s-a oprit și a luat-o pe un făgaș nou.

   Pe parcursul acestui timp tulbure, am apreciat măiestria părinților prin care și-au protejat copiii de urmele de nedorit ce pot apărea.  Fiecare a scos la iveală propriile modalități de adaptare, pe care le aveau la îndemână, sau care au mai fost folosite cu succes în alte momente dificile.

   Schimbarea face parte din viață, însă felul în care îi facem față, mai ales când la mijloc sunt niște copii, este extrem de important. Atitudinea corectă face diferența.

   Știu că nu le-a fost ușor părinților să le insufle curaj că pot acumula cunoștințe, chiar și în condiții vitrege, farsele curentului electric sau chiar ale internetului…

   Am tot respectul pentru faptul că și-au făcut un scop din a crea acasă, un mediu potrivit pentru învățare.

   În sarcina părinților a căzut și păstrarea echilibrului emoțional, atât de dificil de gestionat  și în vremuri bune, cu atât mai greu în momente dificile.

   Mai mult decât atât, încrederea că pot porni pe o cărare nouă, a fost cel mai bun lucru cu care părinții și-au înzestrat copiii. Este greu să prevezi un final, este greu să sădești curajul în inimioare mici.  Erau atât de fericiți că în sfârșit fac parte din familia școlarilor, și nu din ceata copiilor de grădiniță, apoi brusc elanul le-a fost frânt. A fost munca grea  să aducă în fața monitoarelor,  fețe mici și drăgălașe.

   Aș vrea să cred că această perioadă diferită nu a trecut în van, ci a născut în sufeletele tuturor, dorul după începuturi noi!  Știm că Domnul are grijă ca „ orice lucru să fie făcut frumos, la vremea lui”, iar acest lucru ne dă putere să continuăm.

   O dată cu zâmbetul soarelui ce a sărutat cu drag copacii și florile, parcă au fost zămislite speranțe noi. Căldura, verdele crud, parfumul umed al pădurii ce renaște, parcă a lărgit brusc orizonturile îngustate de pandemie.

    Primăvara are puterea să înnoiască gânduri, speranțe și visuri. Sper ca anul acesta să poposească la noi și să descarce cele mai alese daruri pentru fiecare!

   „Uneori, când ai impresia că totul s-a sfârșit, viața își oferă un nou început. Totul e să știi să-l recunoști.”( Richard Paul Evans )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.