To teach is to touch a life forever

de Raluca Enache, prof. înv. preșcolar – Grupa Fluturașii

A fi educatoare, pentru multă lume poate părea simplu și tot ce ai de făcut este să te joci. V-ați gândit însă câte lucruri se pot învăța prin joacă?

Jocul prin diversitatea sa, favorizează dezvoltarea aptitudinilor imaginative, a capacităților de creare a unor imagini sistematizate despre lumea înconjurătoare, posibilitatea de a opera mintal cu reprezentări. Jocul vorbește pe limba lui și facilitează asimilarea unor informații complicate.

În câteva cuvinte vă pot introduce în lumea noastră: anul acesta copilașii au doi colegi deosebiți: Ella și Vlad. Spun deosebiți, pentru că ei sunt două marionete ce dau startul fiecărei dimineți. Prin joaca și poveștile lor, i-au învățat pe copii lucruri prețioase despre ce înseamnă să fi ascultător, respectuos și generos. I-au învățat să se comporte frumos în societate și cum să aștepte la rând (spre exemplu: la baie, la joacă, la masă, cand se pregătesc de ieșit afară). Pentru că au avut două exemple atât de bune, copiii au asimilat rapid aceste comportamente. Bineînțeles, acestea sunt în dezvoltare, insă roadele au început să apară. Este minunat să  privești cum ușor, ușor atmosfera din grupă se schimbă și cum micul aluat se plămădește frumos.

Din cele scrise mai sus, cred că s-a înțeles cât de important este CUM TE JOCI!

De aici, chiar de la grădiniță, se formează comportamente pentru viață, iar noi ca și cadre didactice am înțeles bine lucrul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.