Liceu
Elevii noștri de liceu sunt cei mai buni dintre cei buni… sau așa vor fi! De ce? Pentru că învață prin metode moderne, colaborează la diverse proiecte, își fac timp pentru hobbyurile lor, le pasă de cei din jur și vor să devină cea mai bună variantă posibilă a lor.
CURICULUM
Deținem autorizația Ministerului Educației pentru filiera teoretică, profil real, specializarea matematică-informatică și științele naturii; profil umanist, specializarea filologie și științe sociale.
(acestea ar putea fi despartite in cateva buline pe profile si specilizari)
Proiectul pilot aprobat de Ministerul Educației conține componente de descentralizare curriculară, care particularizează învățarea la nevoile elevilor.
Elevii parcurg prima etapă (clasele a IX-a și a X-a) la specializarea Științele Naturii, care oferă o încadrare echilibrată a tuturor disciplinelor, după care, pentru clasa a XI-a optează pentru specializarea corespunzătoare aspirațiilor și orientării vocaționale descoperite, iar studiul se realizează pe grupe și vizează pregătirea pentru bacalaureat și facultate.
ADMITERE
De regulă procedura de admitere se derulează după publicarea rezultatelor parțiale la Evaluarea Națională, până la admiterea computerizată.
Planul de școlarizare include pentru anul școlar 2023-2024 o clasă a IX-a la profil Real, specializarea Știintele Naturii.
Etape:
Familia completează câteva informații într-un formular de rezervare disponibil la acest link:
Are loc sesiunea de prezentare către elevi și familii a liceului.
Are loc interviul cu elevii, oral și scris, privind interesele lor pentru perioada liceului.
Pentru participarea la interviu, elevul trebuie să obțină minimum media 7 la Evaluarea Națională, nu mai puțin de 7,00 la una dintre discipline. De asemenea, elevul trebuie să aibă nota 10 la purtare și să prezinte o scrisoare de caracterizare din partea dirigintelui/școlii.
Au prioritate la ocuparea locurilor elevii din Liceul Teoretic ”Mihai Ionescu”, care îndeplinesc aceleași criterii.
Elevii nu mai participă la admiterea computerizată, ci depun dosarele la secretariatul liceului.
În cazul în care rămân locuri după această sesiune, se mai organizează o sesiune după publicarea rezultatelor admiterii computerizate.
Opționale
Liceenilor le sunt puse la dispoziție opționale din categoria Curriculum la decizia Școlii în programul oficial, care răspund scopurilor precizate în proiectul pilot. Astfel avem opționalul denumit Life skills prin care elevii dobândesc competențe extinse în domenii de interes pentru ei. Exemplu: Educație juridică, Educație financiară, Educație sexuală, Educație pentru stil de viață, Cambridge Exam etc.
În cadrul proiectului pilot desfășurăm un program complex de Orientare în carieră (CDȘ) prin care, grație parteneriatelor cu diverse entități, elevii au acces la observarea directă a profesiilor pe care le vizează, la discuții cu specialiști, la practică în domeniile care permit. De asemenea, elevilor li se oferă testare psihometrică vocațională cu speciliști acreditați, care îi ghidează în alegerea profesiilor.
Optionale extracurriculare
- Corul școlii - gratuit - selecție pe bază de voce și perseverență
- Orchestra școlii - gratuit - selecție dintre elevii care știu să cânte la un instrument
- Fanfara școlii - gratuit - selecție pe bază de perseverență
- Cursuri de chitară în grup mic- contra cost - începători
- Cursuri de robotică în grup mic- contra cost - nivelul II
- Cursuri de pian individuale - contra cost - orice nivel
- Cambridge - contra cost - FCE
Proiecte
Elevii din gimnazial desfășoară proiecte extracurriculare în scopul creării și menținerii stării de bine proprii și a altora, prin implicarea lor. Unele dintre acestea se desfășoară în Zilele nonformale, care constituie un proiect în sine și în care învățarea se produce în moduri atractive. Exemplu de proiecte din anul școlar curent:
Ora de limba română la Capșa, în locul în care scriitorii se întâlneau adesea, sau la Cărturești.
Ora de matematică la ceainărie în Centrul Vechi.
Săptămâna altfel în tabără la munte.
Ziua Națională a României cu costume tradiționale, mâncare românească și concurs de cultură generală despre România.
Vizite la căminul de bătrâni pentru încurajare, ajutor material și timp de stat de vorbă.
Ajutor la vamă pentru refugiații din Ucraina.
Excursii în străinătate.
Lecții de orientare și identificare pe hartă prin oraș, la ora de geografie.
Concursuri și olimpiade școlare.
Servicii si Taxe
La nivelul liceal se percepe o taxă de școlarizare de 8600 lei pe an școlar distribuită în 10 rate, de la septembrie la iunie. Se oferă un număr considerabil de reduceri în funcție de criteriile precizate în contract. Alături de taxa de școlarizare se adaugă cheltuielile cu auxiliarele, cu uniformele și cu diferite proiecte.
Se oferă masa de prânz ambalată individual, prin serviciul de catering, elevilor care solicită. Aceasta este formată din fel. I, fel. II, desert și costă 26 lei.
ECHIPA
Nivelul liceal beneficiază de profesori calificați la nivel de lincență și master, cu formare specifică acestui nivel și implicați în dezvoltarea continuă prin grade didactice și cursuri de formare și perfecționare. Unii dintre profesori sunt încadrați și la nivelul gimnazial. Toți profesorii sunt creștini, iar educația se face având la bază valorile creștine și excelența în educație.
Dacă dominanta copilăriei este jocul, dominanta vieții mele este aceea de a mă juca printre copii, purtând în suflet dorința de a le insufla dragostea pentru muzică. Viața este mai frumoasă atunci când este cântată. Să cântăm Domnului cât vom trăi!
„Voi lăuda pe Domnul cât voi trăi. Voi lăuda pe Dumnezeul meu cât voi fi”
(Psalmii 146:2)
„Educația nu este umplerea unei găleți, ci aprinderea unui foc.” – W.B. Yeats
Cred cu adevărat în puterea transformatoare a educației, si misiunea mea este de a inspira și ghida atent tinerii in descoperirea sinelui și a scopului lor în viață. Cu înțelegere și compasiune, mă străduiesc să aprind scânteia în fiecare dintre ei, aprinzând pasiunea pentru creștere personală
”Don’t miss out on something amazing because it could also be difficult.”
Ce poate fi mai frumos pentru un profesor, decât un drum parcurs alături de elevi, uitând de greutăți, și bucurându-ne de rezultat: elevul împlinit. Accept provocări, deoarece știu că Dumnezeu este întotdeauna deasupra tuturor greutăților. Depinde unde privesc!
„Se poate să ne placă să cântăm la pian fără să fim Mozart. Este posibil să ne facă placere să rezolvăm probleme de matematică fără să fim Einstein. Să nu vă temeți! Cu cât veți lucra mai mult, cu atât vă veți rafina mai mult gustul. În plus, muzica numerelor o să vă încânte spiritul.”