Cine suntem
Liceul Teoretic "Mihai Ionescu" este locul în care va așteaptă o echipă de oameni uniți de valori și idealuri comune, dintre care se conturează cel mai important obiectiv: formarea caracterului. Pentru că întotdeauna copiii sunt pe primul loc în planurile și deciziile pe care le luăm, sunt convinsă că aici este locul în care fiecare copil poate avea o experiență educațională benefică pentru tot restul vieții. Legăturile create între copii și între aceștia și profesorii lor, pe fondul învățării formale și nonformale, determină starea de bine atât de necesară pentru că învățarea să se producă natural. În planul și sub protecția lui Dumnezeu, pe care Îl rugăm zilnic să fie cu noi, traversăm împreună victorii și eşecuri care ne afirmă umanitatea, mergând mereu înainte.
Să aveți o călătorie cu sens!
Livia Manea, Director
Viziune
Viziunea noastră este să devenim un model de excelență în educația creștină, inspirând fiecare copil să-și descopere potențialul unic și să contribuie cu integritate, compasiune și curaj la transformarea pozitivă a lumii. Ne dorim să creăm o comunitate educațională unde credința, cunoașterea și slujirea se împletesc armonios, cultivând lideri dedicați, capabili să răspundă provocărilor prezentului și să construiască un viitor bazat pe valori eterne. Încurajăm colaborarea și implicarea socială, iar fiecare elev este ghidat să își descopere talentele și să își construiască o relație personală cu Dumnezeu.
Misiune
Misiunea noastră este să oferim o educație creștină relevantă, într-un mediu sigur și stimulativ, susținută de profesori dedicați și parteneriate solide cu familiile. Printr-un curriculum adaptat pentru o dezvoltare armonioasă, ne propunem să formăm caractere puternice, să dezvoltăm abilități practice esențiale și să promovăm implicarea activă în comunitate, încurajându-i pe elevi să devină agenți ai schimbării pozitive în lume.
Filozofia educației
Filozofia educației este bazată pe conceptul Bisericii Adventiste care coordonează un sistem de educație cu peste 8000 de instituții în toată lumea, având mai mult de 2.000.000 de beneficiari actuali. Aceasta țintește dincolo de cunoștințele academice, fiind centrată în primul rând pe copil și mai apoi pe programă; ea se îngrijește de dezvoltarea echilibrata a întregii persoane: spirituală, intelectuală, fizică, emoțională și socială. Dimensiunile sale în timp vizează veșnicia. Ea încurajează elevul spre dezvoltarea unei relații cu Creatorul, cu sine și cu societatea. În acest scop, își propune să dezvolte credința în Dumnezeu și respectul pentru demnitatea tuturor oamenilor creați de El, construind un caracter după modelul divin; să educe mai degrabă gânditori decât persoane care să reflecte gândurile altora; să promoveze servirea cu dragoste mai mult decât ambiția egoistă; să asigure maximum de dezvoltare pentru potențialul fiecărui individ și nu după un standard comun.
Conducere
Echipa noastra experimentata, dedicata si entuziasta

Plătică Adelin
Capelan
Licență în Teologie / Licență în Istorie / Master of Arts in Religion / Master in Management Educațional

Crintea Laura
Director administrativ
Licență în studii economice / Master în Management Financiar

Manea Livia
Director unitate învățământ
Licență în Arte Plastice, Decorative și Design / Master în Management Educațional și Comunicare Instituțională / Doctorat în Științele Educației – Gradul I

Radomir Rodica
Director adjunct nivelul primar
Licență în Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar – Gradul I

Mandache Mirela
Director adjunct nivel preșcolar
Licență în Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar / Asistent Medical
Cine a fost ”Mihai Ionescu”
Profesor, pastor, redactor şi traducător, Mihai Ionescu s-a născut în satul Teslui, judeţul Olt la 17 iulie 1913 şi a murit în satul Diaconeşti, judeţul Dâmboviţa, la 27 decembrie 1997. După absolvirea liceului şi îndeplinirea serviciului militar, Mihai se converteşte şi devine membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. Între anii 1932-1934, el frecventează şi absolvă cursurile Seminarului Teologic Adventist de la Braşov-Stupini, după care frecventează cursurile Facultăţii de Istorie a Universităţii din Bucureşti, unde are ca profesori pe Nicolae Iorga, Constantin Giurescu şi Petre Panaitescu, şi ia toate examenele cu nota maximă. Impresionat de perspicacitatea şi talentul său de cercetător, slavistul Petre Panaitescu îi oferă postul de asistent unversitar la catedra lui. În 1941 este trimis pe front, unde luptă 2 ani de zile în Crimeea. După război, revine ca profesor la Seminarul din Braşov-Stupini, iar între 1948 - 1950 Mihai Ionescu ocupă funcţia de director al Seminarului Teologic Adventist. Între 1953-1989 este condamnat la domiciliu forţat datorită refuzului ferm al lui şi al soţiei de a colabora cu securitatea, timp în care traduce și scrie la mașină cărți ale bisericii adventiste. La sfârşitul acestei perioade şi după ea, redevine profesor al Institutului Teologic Adventist din Bucureşti. Profesorul şi pastorul Mihai Ionescu rămâne pentru noile generaţii un neîntrecut model de excelență în devotamentul faţă de familie, faţă de biserică şi faţă de patrie.
