Examene Cambridge

Cambridge Exams

MOVERS – PET – FCE

”A dream does not become reality through magic; it takes sweat, determination and hard work.” – Colin Powell

Examenele Cambridge prezintă un subiect de interes pentru părinții și elevii Bucureștiului zilelor noastre, și în acest context, Liceul Teoretic Mihai Ionescu  este implicat în demersul pregătirii elevilor acestei instituții de învățământ pentru susținerea cu succes a examenelor respective. Elevii sunt încurajați să meargă spre excelență în achiziționarea limbii engleze, și în acest sens obținerea unui Certificat Cambridge este elementul care le oferă această certitudine, pe lângă bucuria de a fi capabili să comunice foarte bine în scris și oral, și de a putea înțelege mesaje audio, dând dovadă de a fi pregătiți să înțeleagă texte de dificultate sporită, pe măsura fiecărui nivel.

 

Anul 2015 a marcat debutul acestui drum frumos atât în experiența profesorilor  îndrumători din cadrul acestui demers, cât și a elevilor care se angajau în această activitate solicitantă,  și s-a pornit către prima sesiune de examene Cambridge cu 12 curajoși, primii elevi din liceul nostru care s-au bucurat de emoția de a fi posesorii unui certificat Cambridge. Anul acesta vom avea 50 de elevi care vor munci suplimentar pentru a-și îmbogății cunoștințele ca și achiziționare a limbii engleze, la un nivel avansat, în funcție de examenul la care sunt înscriși.

 

Liceul Teoretic Mihai Ionescu se află în cadrul unui Protocol de Colaborare cu European Examinations Centre  (EEC) – centru de examinare Cambridge autorizat de către Cambridge Assessment English (Marea Britanie). Din acest motiv examenele se țin în cadrul școlii noastre, elevii fiind supravegheați de membrii ai EEC.

Ne aflăm la a 8-a sesiune de organizare a acestui tip de examene și până în prezent ne-am bucurat de rezultate foarte bune, promovabilitate 100%.

Dorim succes tuturor elevilor școlii noastre, și nu numai, care își doresc să susțină unul dintre examenele Cambridge mai sus amintite, și îi asigurăm de suportul nostru, ca profesori de limba engleză ai acestei instituții de învățământ. Anul acesta data examenului va fi miercuri, 31 mai 2023, iar înscrierea tuturor elevilor se va face până vineri 21 aprilie 2023.

 

Elevi din seria 2022

PET – Clasa a VII-a

Albu Alexandra-Sorina

Chiriac Ana-Maria

Crenicean-Tudoran Bogdan

Deoanca Gabriel – Lucian

Filcu David Alexandru

Marcos Maria

Vasilescu Luana Maria

Vasile Catalina Estera

Sutoiu Sara Kristine

Roman Elena Carmen

Gavajuc Alexei Emanuel

Isvan Karina

Isvan Mark

Livieratos Filip Fabian

Mehedintu Victor Luca

Neacsu Andrei

Neagu Alesia – Miriam

Nicolae Robert – Stefan

Pari Rebecca

Postelnicu Maria -Teodora

Păunescu Alexia – Maria

Rădoi Matei – Dominic

Spătărelu Amelia

Sbirnea Denis – Davide

 

FCE – clasa a X-a

Gavrila Eduard

Pari Alexandru

Rădoi Ana – Maria

Trușcă Aysa – Ilona

Danciu Andrei

Vișan Andy

back to top