Scoala Primara
Str. Cauzași Nr. 43, Sector 3, București
În anul școlar 2022-2023, învățământul primar are alocate 13 clase, câte 3 pentru clasele pregătitoare, I și II și câte 2 pentru clasele a III a și a IV a.
Cadrele didactice angajate în învățământul primar sunt implicate în programe de formare continuă în cadrul instituției și în afara acesteia, care le dă posibilitatea atingerii performanței cu elevii. Acestea lucrează în echipe, pe cele 2 trepte, astfel că, pe timpul școlii primare, elevii au cel puțin două învățătoare, în funcție de evaluarea instituțională internă. Prin acest model de abordare educațională se împlinesc mai multe nevoi de dezvoltare, dintre care amintim: elevii beneficiază de un grad mai mare de bune practici, dat de punctele forte ale fiecărei învățătoare; elevii resimt mai ușor trecerea la nivelul gimnazial și au mai multă autonomie în învățare; profesorii se specializează mai mult pe un circuit mai scurt de școlarizare și pot aloca resurse suplimentare în planul relaționării.
CURICULUM
Ne desfășurăm activitatea pe baza Currriculum-ului Național românesc, ceea ce facilitează participarea elevilor la evaluările naționale și la diverse concursuri și olimpiade, dar și transferul acestora la sau de la o școală din sistemul public.
Conform Curriculum-ului Național, ciclul primar este privit ca o construcție în două trepte: clasa pregătitoare + clasele I-II și clasele III-IV, în care prima treaptă așază achizițiile fundamentale necesare cerințelor educaționale, iar cea de a doua dezvoltă capacitățile de bază și fixează valorile educaționale .
În clasa pregătitoare elevii se familiarizează cu mediul școlar într-o manieră prietenoasă, cu disciplina și programul școlar, în care dominanta principală este jocul prin care învață cititul, scrierea și calculele matematice simple. O mare parte din program este alocată formării personalității și dezvoltării artistice și motrice.
Clasele I și II sunt esențiale pentru formarea deprinderilor de muncă zilnică iar dozarea efortului se face treptat.
Clasele III și IV sunt menite să îmbogățească spectrul învățării, să motiveze elevii pentru descoperirea și dezvoltarea hoby-urilor care țin de disciplinele școlare și pentru concentrarea pe studiu individual și colaborativ.
Învățarea este de tip concentric, condusă astfel de la simplu la complex și oferă elevilor posibilitatea dezvoltării pe mai multe planuri: academic, social, moral-spiritual.
Abordarea educațională este diversă, manifestându-se prin îmbinarea metodelor tradiționale eficiente pentru sala de clasă, cu metodele moderne menite să capteze atenția, să crească motivația, să dezvolte colaborarea , dar și gândirea critică. În fiecare etapă se alocă timp pentru observarea tipului de intervenție necesar, astfel încât educația să fie particularizată de la nevoile clasei, la cerințele individuale. Pentru educația formală se aleg manualele și auxiliarele cotate cel mai bine, iar pe lângă acestea se adaugă materiale suplimentare la decizia cadrelor didactice. Printre cele mai eficiente practici de fixare a cunoștințelor se numără abordarea pe bază de proiecte cu termen limitat în cadrul disciplinelor și de proiecte transcurriculare de-a lungul unui modul.
Prin toate aceste demersuri se urmărește formarea și dezvoltarea competențelor cheie, atât de necesare în societatea secolului XXI.
Opționale
incluse in pachetul de baza
Cursurile opționale sunt menite să susțină nevoile și interesele specifice de învățare ale elevilor, să dezvolte imaginația și creativitate, aptitudinile și abilitățile.
Oferta educațională cuprinde opționale la decizia școlii, incluse în Planul cadru:
- Opțional de aprofundare la limba engleză ****
- Our amazing world – clasele pregătitoare
- Gracelink – clasele I
- My friends from the Bible – clasele a II a
- Opţional integrat – Educație pentru caracter – la toate clasele
CLUBURI
contra cost
De asemenea, în orele după amiezii, cluburile și cursurile opționale lărgesc aria de învățare formală prin abordarea unor domenii complementare, cum ar fi:
Balet, Multisport, Experimente, Limba Engleză, Limba Germană, Robotică, Robotică și Inginerie, Grafică, Modelaj, Pictură neconvențională, Dezvoltare personală, Atelier de artă, Șah, Înot, Pian, Chitară
Servicii si Taxe
Taxa de școlarizare:
Pentru anul școlar 2024 - 2025, taxa de școlarizare este de 8600 de lei, la toate nivelurile de învățământ. Taxa pot fi achitată integral, cu reducere, sau în 10 rate, de la septembrie la iunie. Se acordă reduceri în funcție de anumite criterii stabilite la contractare.
În cazul înscrierii pe parcursul anului şcolar, se plătește taxa de școlarizare începând cu luna în care are loc înscrierea, până la luna iunie, pe baza calculului de 10 rate.
Plata serviciilor este calculata pe zilele de scoala din anul scolar (fara vacante) si este impartita in 10 rate egale. Acestea se platesc impreuna cu ratele la taxa de scolarizare.
Serviciile de masă:
Meniul este ovo-lacto-vegetarian. Prânzul este asigurat prin catering iar micul dejun și gustarea se pregătesc în cantina proprie.
Mic dejun (doar clasa pregătitoare)
- Cost: 9 ron / zi
Masă prânz
- Cost: 23 ron / zi
Gustare:
- Cost – 8 lei / zi
Serviciile de after-school:
Supravegherea after-school este un serviciu oferit părinților care nu au altă opțiune pentru copiii lor, după cursuri. În cadrul acesteia, copiii sunt supravegheați la teme și la joacă. De asemenea, este intervalul în care se desfășoară cursuri sau cluburi opționale la care copiii sunt înscriși. Opțiunile de supraveghere sunt până la orele 14.00/16.00/18.00, iar în ziua de vineri, programul se termină la ora 16.00 pe orarul de vară și la ora 15.00 pe orarul de iarnă.
Supraveghere in functie de interval orar:
Ora 14.00: 20 ron / zi, distribuită în 10 rate egale
Ora 16.00: 30 ron / zi, distribuită în 10 rate egale
Ora 18.00: 40 ron / zi, distribuită în 10 rate egale
Cluburi:
Cluburile și cursurile opționale sunt ofertate și contractate la începutul anului școlar. Costul pentru un club se calculează pentru tot modulul oferit de furnizor. Modulele pe care sunt organizate cluburile corespund cu modulele în care este împărțit anul școlar.
Instrumente muzicale:
Pian - ședințe individuale de 25 sau 50 minute, în funcție de vârstă.
Chitară – grupe de 6-8 elevi organizate pe nivel de studiu
Limbi străine:
Limba Engleză – se organizeaza grupe pe nivel pentru extinderea competentelor
Limba Germană – se organizeaza grupe pe nivel pentru învățarea unei noi limbi străine
Exerciții fizice:
Balet - grupe de elevi unde se învață grația și armonia, dar și postura frumoasa si eleganta
Multisport – Grupe de elevi formate pentru o dezvoltare armonioasa cu ajutorul jocurilor de echipa și exercițiilor fizice
Înot – se organizează grupe de maxim 5 elevi pentru a îi ajuta să își consume energia într-un mod constructive și pentru a învăța disciplina data de practicarea unui sport
Arte:
Grafică – Clubul care atinge cate putin din fiecare ramura a artelor plastice si este cea mai complexa datorita materialelor multiple folosite.
Modelaj – atelier la care copiii au ocazia de a experimenta joaca intr-un mod educativ, relaxant si creativ cu ajutorul lutului
Pictură neconvențională – atelierul care ii introduce pe copii in lumea culorilor si amestecul acestora folosind diferite imbinari de material si texturi pe care vor picta (exemplu: incaltaminte , haine, jucarii,panza,lemn,pietre etc.)
Alte cluburi:
Atelier de artă - atelierul care completează formarea copilului din punct de vedere artistic, care îi stimulează creativitatea, sentimentele estetice şi atitudinile artistice, gustul pentru frumos
Experimente – clubul prin care le putem hrani copiilor nevoia de cunoastere si le putem explica cum au loc unele fenomene ale naturii
Robotică – atelierul unde copiii se familiarizeaza cu etapele unui proiect și care dezvoltă și încurajează interesul pentru știință, aplicații practice, programare și tehnologie
Robotică și Inginerie – Elevii exploreaza mecanismele dintr-o perspectiva inginereasca profesionala cu accent pe notiuni de fizica aplicata si identificarea solutiilor tehnice si pe promovarea lucrului in echipa pentru construirea de mecanisme complexe unice special create de Young Engineers
Șah - jocul de sah dezvolta gandirea logica, promoveaza imaginatia si creativitatea, dezvolta aptitudinile matematice și mareste puterea de concentrare a copiilor
Dezvoltare personală – Prin programul de dezvoltare personala copiii sunt ajutati in drumul uneori anevoios spre cooprare, responsabilitate, relationare si autodisciplina
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
ECHIPA
Sunt Mihaela Maftei și sunt un om fericit! Pentru că cel mai fericit om e acela care face fericiți un numar cât mai mare de oameni.
Școala este un izvor, ea îmi scoate în cale oameni care îmi alimentează fericirea. Lev Tolstoi spunea: „Cel mai fericit om e acela ce face fericiti un numar cat mai mare de oameni.”
Încă din copilărie cel mai iubit loc pentru mine a fost școala de aceea niciodată nu am încetat să învăț. De peste 10 ani, predau cu bucurie cea mai îndrăgită limba străină, limba engleza. Fie că învățam prin proiecte, jocuri, metode tradiționale sau moderne sau ne pregătim pentru examenele Cambridge, rezultatele obținute îmi aduc împlinire.
„Educația nu este umplerea unei găleți, ci aprinderea unui foc.” – W.B. Yeats
Cred cu adevărat în puterea transformatoare a educației, si misiunea mea este de a inspira și ghida atent tinerii in descoperirea sinelui și a scopului lor în viață. Cu înțelegere și compasiune, mă străduiesc să aprind scânteia în fiecare dintre ei, aprinzând pasiunea pentru creștere personală.
Iubesc copiii și nu m-aș vedea într-un alt loc, profesând altceva, pentru că a fi învățătoare este un dar și o chemare de a privi în sufletul lor și de a învăța de la ei. „Copilăria este șuvoiul de apă care izvorăște limpede și curat din adâncurile ființei și la care omenirea aleargă fără încetare să-și potolească setea idealurilor sale de dragoste, de bunătate, de frumusețe, de perfecțiune.”
(Francesco Orestano)
Adaugă aici textul pentru subtitlu
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.